Wat is uw ervaring met lotgenotencontact? Doe mee aan de enquête “Contact met andere mensen die geraakt zijn door kanker”.

Contact met mensen die in ongeveer dezelfde situatie zitten als u noemen we ook wel lotgenotencontact. Hebt of had u behoefte aan lotgenotencontact? Zo ja, waar heeft u lotgenotencontact gevonden? Waar bestond het contact uit? En hoe heeft u het lotgenotencontact ervaren? Mensen van 18 jaar en ouder die kanker hebben of hebben gehad, mensen met een verhoogde kans op kanker (Lynch-syndroom of Polyposis) en naasten kunnen de vragenlijst invullen.

Ook als u geen behoefte hebt (gehad) aan lotgenotencontact kunt u aan de peiling deelnemen.

We horen graag uw ervaring. Wilt u die delen? U hoeft uw naam niet in te vullen, dus wij weten niet welke antwoorden u geeft. Het invullen van de vragenlijst duurt 5 – 10 minuten.

Vul de vragenlijst in en klik op onderstaande link

https://nfk.nl/nieuws/contact-met-andere-mensen-die-geraakt-zijn-door-kanker-wat-is-jouw-ervaring

De vragenlijst staat open tot 16 september 2022.

De resultaten worden op 25 oktober gedeeld op nfk.nl.


Waarom deze vragenlijst?

Door de ervaringen over lotgenotencontact op te halen, weten wij beter wat de meerwaarde is van dit contact. We gebruiken de resultaten van de vragenlijst om het aanbod aan lotgenotencontact nog beter af te stemmen op de behoefte. Ook kunnen we waar nodig meer aandacht vragen voor het belang van lotgenotencontact.

Bron: NFK (Nederlandse Federatie van Kankerorganisaties)