Samen Tegen Darmkanker zoekt deelnemers

Dikkedarmkanker is na longkanker de kankersoort waaraan de meeste Nederlanders aan overlijden.

Om de zorg voor patiënten met darmkanker te verbeteren is kennis en informatie nodig. Het samenwerkingsverband “Samen tegen Darmkanker’ heeft als doel de activiteiten op het gebied van onderzoek en gegevensverzameling in Nederland op elkaar af te stemmen. Het gaat om een samenwerking tussen dokters en onderzoekers en is gericht op het verbeteren van de behandeling van patiënten met darmkanker. Ook uw hulp is nodig om de behandeling van darmkanker te verbeteren.

Wat kunt u doen?

Om de behandeling van darmkanker te verbeteren is het noodzakelijk dat zoveel mogelijk mensen hun gegevens delen en meedoen aan onderzoek. Iedereen heeft wel wat te melden dus u kunt ook uw bijdrage leveren; laat kennis niet verloren gaan.

Samen Tegen Darmkanker

‘Samen Tegen Darmkanker’ is een publiekscampagne en vraagt aandacht voor darmkanker en het onderzoek naar deze ziekte. ‘Samen Tegen Darmkanker’ is een samenwerkingsverband van artsen en onderzoekers gericht op het verbeteren van de behandeling van darmkanker. Voor de campagne maken zij een website die ze aan het ontwerpen zijn: www.samentegendarmkanker.nl

De website die zij  aan het ontwerpen zijn, wordt voornamelijk een doorverwijspagina/landingspagina. Hierop wil ‘Samen Tegen Darmkanker’ patiënten, geïnteresseerden en zorgverleners doorverwijzen naar alle organisaties die betrokken zijn bij darmkanker.

 

Bron: SamenTegenDarmkanker.nl