Onderzoek; uw beslissing om wel/niet genetisch te testen op erfelijke kanker

Een laatstejaarsstudent medicijnen aan het Amsterdam UMC en tevens student Gezondheidsmanagement zoekt deelnemers voor haar afstudeeronderzoek ‘wel of niet genetisch testen op een erfelijke vorm van kanker?’

Het onderzoek gaat over alle factoren op invloed van deze keus. Daarnaast wil zij specifiek onderzoeken over wat de arts heeft gedaan, of beter had kunnen doen, om u daarin te ondersteunen.
Ook zullen er vragen gesteld worden over hoe u terugkijkt op de keus om zich wel of niet te laten testen en wat eraan heeft bijgedragen dat u daar wel/niet tevreden over bent.

Deelname

U kunt meedoen onafhankelijk van de uitkomst van de keus (wel of niet testen). Ook als u niet met een arts heeft gesproken over deze keus, kunt u meedoen!

Stuur een mail met uw contactgegevens en/of vragen naar a.j.vanwesemael@amsterdamumc.nl. Zij neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.   

Afnemen interviews

Het onderzoek vindt plaats door middel van interviews, afgenomen door de onderzoeker Aranka van Wesmaele, die 20 tot 40 minuten zullen duren. Deze gesprekken vinden plaats via Zoom, Teams of telefonisch, afhankelijk van uw voorkeur. De interviews worden in overeenstemming met u gepland in de maanden april en/of mei 2021.

Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met uw gegevens en houdt de onderzoeker zich te allen tijde aan het medisch beroepsgeheim. Als er onderwerpen zijn waar u liever niet over praat of die u moeilijk vindt om over te praten is dat geen enkel probleem. Uw behoefte is leidend in de interviews en daar zal de onderzoeker uiteraard rekening mee houden. 

Informatie van de onderzoeker

“Ik ben Aranka van Wesemael, ik ben momenteel bezig met de laatste fase van mijn co-schappen aan het Amsterdam UMC en ben tevens de MSc Gezondheidsmanagement aan de Erasmus Universiteit aan het afronden. Momenteel doe ik aan de Erasmus Universiteit onderzoek naar medische besluitvorming in het geval van genetische screening op erfelijke vormen van kanker. Een beladen onderwerp waar ontzettend veel bij komt kijken indien daarover een keus gemaakt moet worden!

Het zou heel fijn zijn als u zou willen participeren aan dit onderzoek! Alvast ontzettend bedankt!”