Maart Darmkankermaand!

Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand. Hoe eerder darmkanker wordt opgespoord, des te beter is het te behandelen. Daarom vraagt de Stichting Lynch Polyposis aandacht voor erfelijke darmkanker.

Animatie ‘Wist je dat darmkanker erfelijk kan zijn?’

De Stichting Lynch Polyposis heeft onlangs een animatie gemaakt. Deze animatie wordt aan heel veel ziekenhuizen en huisartsenpraktijken aangeboden om op hun wachtkamerschermen in de maand maart te vertonen. Hiermee willen we landelijk aandacht besteden aan erfelijke darmkanker. Daar willen we het niet bij laten. Wij vragen u namelijk ook om actief deel te nemen door deze animatie te promoten binnen uw eigen kanalen. Facebook, Twitter, Instagram; deel deze animatie overal waar mogelijk! Lokaal of landelijk, hoe meer bekendheid hoe beter!

Doe mee en deel de link vanaf 26 februariWist je dat darmkanker erfelijk kan zijn?  

Het maken van deze animatie en de presentatie ervan op de wachtkamerschermen is mede mogelijk gemaakt door: een gift van een onbekende donateur en door onze oliebollenbakkers uit de Achterhoek.

Opblaasbare darm


Hoe vroeger darmkanker wordt opgespoord, des te beter is het te behandelen. Daarom vraagt de Maag Lever Darm Stichting in maart aandacht voor de alarmsignalen en risicofactoren van darmkanker. De opblaasbare darm reist langs de Nederlandse ziekenhuizen, gecombineerd met allerlei informatieve evenementen. Geïnteresseerden kunnen door de opblaasbare darm heen lopen en zien hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit zien.