2 juli ’21: Darm to Darm Ride (500km v AmsterDARM naar DARMstadt)

De DARM to DARM RIDE is een fietsevenement georganiseerd door onderzoekers van Cancer Center Amsterdam. Dit sponsorevenement is opgezet door onderzoekers en supporters van het Cancer Center Amsterdam om fietsend het darmkankeronderzoek te ondersteunen.

Onderzoekers, artsen en supporters gaan de uitdaging aan om in 24 uur 500km van AmsterDARM via COLONjes* en COLOgNe naar DARMstadt te fietsen om zo het bewustzijn rondom darmkanker te vergroten en om fondsen te werven voor onderzoek. Teams van 2 fietsers rijden de 500 km als een estafette waarbij er minimaal 1 van de 2 wielrenners moet fietsen (2 mag natuurlijk ook). We starten in de avond in AmsterDARM en rijden de nacht door om binnen 24 uur in Darmstadt aan te komen.

1 op de 20 mensen krijgt ooit de diagnose darmkanker. Ondanks de geboekte vooruitgang in de behandeling is dit nog steeds een slechte diagnose, want darmkanker is nog veel te vaak dodelijk. Daarom zijn nieuwe behandelmethodes noodzakelijk. Wetenschappelijk onderzoek is essentieel om dit te bereiken. Dit kost veel geld en daarom hebben onderzoekers van Cancer Center Amsterdam het initiatief genomen voor de DARM to DARM Ride.

Donaties zullen worden gebruikt om jonge talentvolle darmkankeronderzoekers met vernieuwende ideeën te financieren om zo de kennis en behandeling van darmkanker te verbeteren.

Wilt u meer weten over hoe u als particulier of bedrijf Darm to Darm Ride kunt sponsoren? Klik op de link https://darm-to-darm-ride.nl/sponsoring

Wilt u meer informatie over het symposium 2 juli 2021 wat vooraf de sponsorrit begint:
https://darm-to-darm-ride.nl/symposium