31 okt tot 6 okt. Project Lokaal Besteden (Samenloop voor Hoop)

KWF is bezig met een project Lokaal Besteden vanuit het event SamenLoop voor Hoop. Dit project is een nieuwe activiteit van KWF, een pilot. Dit jaar zijn er totaal 8 SamenLopen geselecteerd die hieraan mee doen.

Tijdens dit indrukwekkende evenement wandelen de deelnemers 24 uur lang in estafettevorm om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Naast wetenschappelijk onderzoek, komen vanaf nu ook lokale initiatieven in aanmerking voor financiering. KWF roept lokale initiatieven dan ook op om een aanvraag voor financiering in te dienen. Het gaat hierbij om initiatieven die zich richten op de preventie van kanker of het welzijn van (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Bijvoorbeeld schaduwdoeken voor op schoolpleinen, fitness op maat of de ondersteuning van een hospice.

De gemeenschap ondersteunen

SamenLoop voor Hoop is een evenement met een sterk regionaal karakter, veel ondernemers en particulieren uit de regio zetten zich al maanden in voor de organisatie. Doordat SamenLoop voor Hoop 40% aan lokale initiatieven mag besteden, biedt zij rechtstreeks ondersteuning aan de patiënt en zijn naasten. De overige opbrengst gaat nog steeds naar de missie van KWF: meer onderzoek naar kanker, minder kanker door preventie en een betere kwaliteit van leven voor mensen die ziek zijn of ziek zijn geweest. Bovendien is er bij sommige SamenLopen een inloophuis betrokken dat in de opbrengst deelt. In een inloophuis krijgen mensen die in aanraking komen met kanker op een laagdrempelige manier informatie, steun en contact met lotgenoten.

 

Vanuit KWF zijn de volgende 8 SamenLopen geselecteerd:

 

Plaats Provincie Datum Inloophuizen
Rosmalen Noord-Brabant 31 aug – 1 sept J
Hengelo Overijssel 6 – 7 sept J
Lansingerland Zuid-Holland 7 – 8 sept N
West Friesland Friesland 14 – 15 sept J
Harderwijk Gelderland 20 – 21 sept J
Gorredijk Friesland 21 – 22 sept N
Tubbergen Overijssel 21 – 22 sept N
Leerdam Utrecht 4 – 5 okt N