4 februari ’19 Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari Wereldkankerdag wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én voor hun naasten of nabestaanden – te onderstrepen. 

Het thema van 2019: late gevolgen
Dit jaar staan de zogenoemde ‘late gevolgen’ van kanker centraal. Voor veel mensen die kanker hebben gehad, wordt het leven nooit meer zoals het was. Zij worden onder meer belemmerd door vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, verminderde concentratie of relationele problemen.

Samenwerkende organisaties
In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben. Rond Wereldkankerdag brengen zij dit aanbod gezamenlijk onder de aandacht.

Diverse evenementen rondom Wereldkankerdag
Op de website van Wereldkankerdag kunt u zien of erbij u in de buurt een evenement wordt georganiseerd.

https://www.wereldkankerdag.nl/evenementen

Live uitzending op 4 februari
Op Wereldkankerdag zenden we om 12.00 uur live vanuit het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis het programma Vraag Vandaag uit. Een online-uitzending over het laatste nieuws op het gebied van kankerbestrijding. De presentatie is in handen van Mirella van Markus.

Kijkers kunnen tot een uur na de uitzending via de online chat op de website van KWF of de Facebookpagina van KWF vragen stellen over kanker, preventie, behandelingen en klachten tijdens of na de ziekte. De vragen worden beantwoord door een panel van experts van de samenwerkende organisaties van Wereldkankerdag.


Bron: Wereldkankerdag.nl